Riistakamera on kattava laite riistantarkkailuun ja se sopii myös muihin käyttötarkoituksiin


Riistakamera on kattava laite riistantarkkailuun ja se sopii myös muihin käyttötarkoituksiin

Riistakamerat voi jaotella lähettäviin ja ei-lähettäviin kameroihin sen mukaan lähettävätkö ne kuva- ja videomateriaalia esimerkiksi sähköpostiin tai kännykkään. Perustoiminnoilla varusteltu riistakamera ei lähetä kuvaa, vaan tallentaa ne muistikortille. Tärkeitä ominaisuuksia molemman tyyppisille kameroille on kompakti koko, iskunkestävyys ja akkujen pitkä toiminta-aika. Lähettävään kameraan tarvitsee myös dataliittymän. On myös olemassa pimeässä kuvaavia kameroita sekä esimerkiksi älypuhelimella etäohjattavia riistakameroita.

Mihin riistakameroita käytetään

Riistakameraa voi käyttää sekä piha-alueen valvontaan että riistaeläimien kulkureittien seurantaan. Piha-alueen valvontaan käytettäessä täytyy muistaa, että kamera täytyy suunnata niin, että se ei kuvaa esimerkiksi naapurin pihaa tai muuta ei itselle kuuluvaa yksityisaluetta. Omaa tonttia saa ja kotia saa kuvata ja esimerkiksi asuntoyhtiössä ei myöskään saa kuvata yleisiä tiloja ilman jokaisen asukkaan suostumusta.

Monipuoliselle kameralle löytyy helposti myös muita käyttötarkoituksia kuin riistakuvaus ja pihavalvonta. Se sopii hyvin myös muun muassa valvontaan rakennustyömaalle, eläintilojen tarkkailuun, mökille mökkivahdiksi ja monissa paikoissa ilkivallan, varkauksien ja murtojen torjuntaan. Riistakamerat ovat liiketunnistimella varusteltuja kameroita, joiden etuna on se että ne toimivat ilman sähkökytkentää ja ovat iskunkestäviä.

Miten valita omaan käyttötarkoitukseen sopiva riistakamera

Kameroita on tarjolla paljon erimallisia ja laatuisia sekä myös erilaisilla ominaisuuksilla varustettuina. Kameroista kannattaa valita juuri omaan käyttötarkoitukseen sopiva niiden erilaisia ominaisuuksia vertailemalla. Ominaisuuksia, joihin kannattaa kiinnittää huomiota kameraa valitessa, ovat esimerkiksi: kuvan- ja videonlaatu, yökuvaus, liiketunnistin, virrankulutus, rakenne, äänekkyys ja luotettavuus. Mallien hinnat vaihtelevat paljon niiden ominaisuuksien mukaan parista kymmenestä eurosta satoihin euroihin. Kaikki kamerat ovat myös tarkoitettu ympärivuotiseen käyttöön, mutta talvipakkasilla akun tai paristojen kesto on yleensä heikompaa joten niitä täytyy vaihtaa useammin. Riistakamera on myös säänkestävä ja eli vesisateen ei pitäisi aiheuttaa ongelmia, mutta ne eivät yleisesti kestä kuitenkaan veteen upottamista. Kameroihin voi myös laittaa sääsuojan, joka pitää linssit puhtaana myös sateella. Öiseen kuvaamiseen sopivissa kameroissa on välähtämätön infrapunasalama ja toisissa kameroissa on inframustaled, joka on myös huomaamaton sekä eläimille että ihmisille. Riistakameran valinnassa voi vertailun lisäksi myös kysyä vinkkejä ja neuvoja asiantuntevalta alan ammattilaiselta.

Lisätietoa riistakameroiden valikoimasta voit lukea esimerkiksi Eräkala verkkokauppa sivuilta.

minusta

Blogi käsitöistä ja harrastuksista

Käsityöt ja käsillä tekeminen ovat hyödyllisiä harrastuksia monella tavalla. Usein lopputuloksena on käsivalmistettu ja uniikki tuote, esimerkiksi vaate, mutta käsityöt ovat hyväksi myös monella muulla tavalla. Käsitöiden tekeminen rentouttaa ja virkistää mieltä, mutta niiden harrastaminen edistää myös kaiken muun oppimista. Harrastusten yksi tärkeimpiä tehtäviä on toimia tasapainottajana joko kiireiselle ja stressaavalle arjelle tai työlle. Jos arki on kiireistä ja aika kortilla, on lohduttavaa muistaa, että jo muutama minuutti päivässä riittää terveysvaikutuksen saamiseen. Tervetuloa käsityö ja harrastus aiheisen blogin pariin, josta toivottavasti löydät inspiraatiota omiin projekteihisi. Mielellään voit myös jakaa omat inspiraation lähteesi sekä projektisi aiheeseen liittyen. Myös toiveita aiheista voi laittaa, jos mielessäsi on esimerkiksi jokin käsityömenetelmä, josta haluaisit lukea lisää.

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

2 February 2024
Luonnonkunnioitus ja turvallisuus ovat tärkeimpiä asioita metsästyksessä. Metsästys on monille intohimoinen harrastus, joka yhdistää ihmisiä luontoon

8 November 2023
  Jokaisen ampumaharrastajan on tärkeää ymmärtää, mikä on oikea patruunavalinta kivääriin. Kaikilla patruunoilla on erilaisia ominaisuuksia, jois

17 March 2023
Kivääri on ase, jota käytetään metsästykseen. Kiväärillä voi metsästää monipuolisesti sen kaliiperista riippuen joko pien- tai suurriistaa. Patruunat

tag